amon

amon Mətbəx 27-06-2017, 15:54

Mətbəx sirləri: Küncütlü təzə kartof

Mətbəx sirləri: Küncütlü təzə kartof
Mətbəx sirləri: Küncütlü təzə kartof 
Tərkibi:  
 
2 diş təzə sarımsaq  
1 kq təzə kartof (ölçüləri təqribən bərabər olsun) 
şüyüd
350 ml 20%-li xama
1,5 x.q. qara küncüt
1,5 x.q. ağ küncüt  
60 ml yağ  
2 x.q. ağ qıtığotu sousu
duz
 
 
Qalın tavanı qazdırın. Küncüt toxumlarını içinə qoyun, arada tavanı silkələyərək ağ küncütlər qızılı rəng alanadək qovurun.  
 
Təzə kartofu yuyun, qurudun, sonra uzununa ortadan bölün, üzərinə duz səpin.  
 
Siniyə yağ tökün. Kartofları qoyun. Qovurduğunuz küncütləri üzərinə səpin. Yaxşıca qarışdırın, sonra bir lay düzün.  
 
Təzə sarımsaqların üst nazik qabığını çıxarın, xırda doğrayın. Kartofların arasına yerləşdirin. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.  
 
Xama, qıtıqotu və doğranmış şüyüdü qarışdırın. Süfrəyə kartofun yanında bu sousu verin.  
 
Nuş olsun!
 
 
 

Məlumat Saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

Bəyən Sevgi Gülüş Şok Üzgün Əsəbi
426 448 408 455 405 362

Oxşar xəbərlər Digər trend xəbərləri

Məlumat Saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

Məlumat Hörmətli Qonaq, sizin qeydiyyatınız olmadığı üçün siz rəy yaza bilməzsiniz.Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin.