ONLAYN: 24

Qonaq: 583 Cəmi: 610
Saytda onlyan olanları görmək üçün QEYDİYYATDAN keçin.

Top10 Müəllif

Ay üzrə xəbər statistikası

Son Hədiyyə

Göndərilmiş hediyyə

Pullu İstifadəçilər

Saytın ən varlı istifadəçilər
1) Xaliq » 532,8 Min
2) Elnare » 409,1 Min
3) Kənan Heydərov » 390,3 Min
4) Esmeralda » 371,5 Min
5) L e o n » 357,2 Min
6) Avara_Şair » 308,1 Min
7) AzizA » 291,6 Min
8) Sensiz darixiram » 244,7 Min
9) Луна » 239,1 Min
10) ÊLfid » 228,9 Min

Ağıllı İstifadəçilər

Saytın ən ağıllı istifadəçiləri
1) ice berg » 1294 cavab
2) Güliçka » 354 cavab
3) sebis » 207 cavab
4) KiBirLi PrenS » 149 cavab
5) Bumerang » 116 cavab
6) by_sako » 88 cavab
7) Melis » 74 cavab
8) amon » 49 cavab
9) ^_^ GÜLÜM ^_^ » 43 cavab
10) Th30 » 29 cavab

Yuxu Yozmalar

Yozmalardan faydanlanmaq
A B C Ç D E Ə F G H İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V X Y Z

Mini Çat

Reklam,söyüş,təhqir olmaz
Mini çatı görmək üçün və mini çatda yazışmaq üçün Qeydiyyatdan keçin.

Top10 Şərhçilər

Ay üzrə şərhlərin statistikası

Top10 Xallar

Gün/Ay üzrə xalların statistikası

Son Onlayn Hədiyyə

Göndərilmiş onlayn hediyyə

Aktivlik reytinqi

Saytın ən aktiv istifadəçilər
1) _Gйпеl_ - 20 deq.
2) Abbas - 7 deq.
3) JoKeR - 6 deq.
4) Hökm - 4 deq.
5) amon - 1 deq.
6) ÊLfid - 1 deq.
7) XAMLİYON__GÖZƏL - 1 deq.
Balığın təzə olduğunu necə bilək? - QAYDALARI
Məsləhətlər Yüklə
Balığın təzə olduğunu necə bilək? - QAYDALARI
Dənizdən gələn vitamin və minerallar bizə sağlamlıq bəxş edir. Dənizdən gələn sağlamlıq isə ürək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyucu təsir göstərir. Sümüklərin əriməsinin qarşısını alır, zehni açır, yaddaş itkisi, unutqanlığa qarşı effektiv olur. Saçları və dərini qidalandırır. Gözlər üçün isə əvəzolunmaz faydası var.

Qısası, balığın sağlamlığa faydaları saymaqla bitmir. Mütəxəssislər həftədə ən az iki gün balıq yeməyi məsləhət görür. Ancaq balığın da bu faydalarından yararlana bilmək üçün bəzi vacib detalları bilmək lazımdır. Balığın təzə olduğunu necə anlamaq olar, necə bişirmək daha faydalıdır?

Toxluq hissi verir

Balıq doymamış yağ olan Omega 3-lə zəngindir. Omega 3 yağ turşuları ürək-damar xəstəliklərinə qarşı qoruyucudur. Menopauza dövründə olan qadınlar arasında aparılan bir araşdırmanın nəticələrinə görə, həftədə 5 dəfə və ya daha çox balıq yeyən qadınlarda infarkt riski yüzdə 30 daha az görülüb. Balıq tərkibindəki Omega 3 sayəsində zehni açır, unutqanlığın qarşısını alır. Beyin siniri və sinir sisteminə də müsbət təsir edir.

Fosfor və A vitamini ilə zəngin olması isə göz degenerasiyalarının qarşısını alır. Tərkibindəki kalsium sayəsində sümük əriməsinin qarşısını alır. Proteinlə zəngin olan balıq toxluq hissi verir.

Balığı nə ilə yeməli?

Balığın yanında ənənəvi olaraq çuğundur yarpağı yeyilir. Ancaq çuğundur yarpağı balığın tərkibindəki kalsiumun bədən tərəfindən əmilməsinii minimum ölçüdə azaldır. Ona görə balıqdakı kalsiumdan yararlanmaq üçün çuğundur yarpağı ilə eyni vaxtda yeməyin. Balığa limon da sıxın. Limonun tərkibindəki antioksidantlar və C vitamini balıqdakı Omega 3-ün bədəndəki istifadəsini artırır.

Balıq boyatdırsa, qatıq yeməyin

Balıq boyatdırsa, tərkibindəki histamin maddəsi çoxalır. Histaminin çox olması da bədənə toksiki təsiri artırır. Qatıq proteinində olan histamin də boyat balıq yeyildiyində yüksək miqdarda olan histamini daha da yüksəldir. Buna görə balığın yanında qatıq yemək olmaz deyirlər. Ancaq balıq təzədirsə, qatıq və yaxud digər süd məhsulları yeməkdə problem yoxdur.

Təzə balığı necə seçək?

Balığın gözünə baxın. Gözü canlı və bayıra doğru dombalmış olmamalıdır.

Pulcuqlarına toxunun. Canlı və parlaq olmalıdır. Pulcuqları toxunanda düşməməlidir.

Balığın quyruğundan tutun. Dik tutanda əyilmirsə, deməli, balıq təzədir.

Balığın qəlsəmələri qırmızı və canlı olmalıdır.

Balıqdan dəniz qoxusunun gəlməsi təzə olduğuna işarədir.

Balığın dərisinə barmağınızla basanda yenidən əvvəlki vəziyyətinə qayıdırsa, deməli, balıq təzədir.

Balıq necə bişirilməlidir?

Qızartmayın. Qızardanda istiliyin təsirindən tərkibindəki proteinlər keyfiyyətini itirir. Buna görə balığı azca sulu edərək, çox qızartmadan bişirin.

Buxarda bişirin. Balıqlar kiçik olarkən daha çox qızartma üsulundan istifadə olunur. Buxarda bişəndə tərkibindəki vitamin və minerallar bişmə suyuna keçməyib balıqda qaldığı üçün buxarda bişirin.

Balıq təkbaşına ləzzətli bir qidadır. Limonlu və tərəvəzli souslarla bişirə bilərsiniz.

Dostlarınızla paylaşın

91 nəfər bəyənib.
Şərhlər: 1
  1. Elnare
    Baligi cox sevirem ve demey olarki tez tez hazirliyiram.. Amma teze kohne olub olmagini almagini evden hell edirler.. yani mene bir tek bishirmek dushur)))

Məlumat

Bildiriş!!
Hörmətli Qonaq, sizin qeydiyyatınız olmadığı üçün siz rəy yaza bilməzsiniz.Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin.