Top10 Müəllif

Ay üzrə xəbər statistikası
Amneziya
Xəbər 15
Cəmi: 174
Луна
Xəbər 13
Cəmi: 427
Guluw sebebim
Xəbər 10
Cəmi: 389
əLiHüSen.
Xəbər 8
Cəmi: 48
Th30
Xəbər 7
Cəmi: 134
☆günka
Xəbər 7
Cəmi: 57
Papatya_016
Xəbər 6
Cəmi: 66
SaDe OgLaN
Xəbər 3
Cəmi: 13
MarveL
Xəbər 1
Cəmi: 84
Günka🐶
Xəbər 1
Cəmi: 5

Son Hədiyyə

Göndərilmiş hediyyə
SaDe OgLaN » İnara

Mesaj: Gulum mənim

Pullu İstifadəçilər

Saytın ən varlı istifadəçilər
1) Xaliq » 533,9 Min
2) Луна » 384,3 Min
3) Esmeralda » 371,5 Min
4) L e o n » 357,2 Min
5) Elnare » 342,5 Min
6) Avara_Şair » 334,1 Min
7) ☆günka » 300 Min
8) AzizA » 291,6 Min
9) Kənan Heydərov » 289,7 Min
10) Sensiz darixiram » 248,9 Min

Yuxu Yozmalar

Yozmalardan faydanlanmaq
A B C Ç D E Ə F G H İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V X Y Z

Mini Çat

Reklam,söyüş,təhqir olmaz
Mini çatı görmək üçün və mini çatda yazışmaq üçün Qeydiyyatdan keçin.

Top10 Şərhçilər

Ay üzrə şərhlərin statistikası
☆günka
Şərh: 128
Cəmi: 512
Луна
Şərh: 110
Cəmi: 1790
Guluw sebebim
Şərh: 98
Cəmi: 1872
Amneziya
Şərh: 81
Cəmi: 1062
İnara
Şərh: 52
Cəmi: 335
Sensiz darixiram
Şərh: 51
Cəmi: 4348
Papatya_016
Şərh: 42
Cəmi: 379
Elnare
Şərh: 18
Cəmi: 3927
Miracle
Şərh: 11
Cəmi: 47
əLiHüSen.
Şərh: 11
Cəmi: 70

Top10 Xallar

Gün/Ay üzrə xalların statistikası
Guluw sebebim
Bugün 155
Cəmi: 511
☆günka
Bugün 94
Cəmi: 591
MarveL
Bugün 91
Cəmi: 276
Amneziya
Bugün 58
Cəmi: 272
Луна
Bugün 37
Cəmi: 402
İnara
Bugün 18
Cəmi: 91
əLiHüSen.
Bugün 14
Cəmi: 250
Papatya_016
Bugün 12
Cəmi: 353
SON_MELEK
Bugün 11
Cəmi: 11
Qemli urek
Bugün 7
Cəmi: 11

Son Onlayn Hədiyyə

Göndərilmiş onlayn hediyyə

Aktivlik reytinqi

Saytın ən aktiv istifadəçilər
1) ☆günka - 3 saat 29 deq.
2) Amneziya - 2 saat 10 deq.
3) Guluw - 1 saat 49 deq.
4) əLiHüSen. - 1 saat 38 deq.
5) Papatya_016 - 1 saat 18 deq.
6) İnara - 1 saat 10 deq.
7) SON_MELEK - 49 deq.
8) Луна - 41 deq.
9) by_sako - 38 deq.
10) ÊLfid - 28 deq.
Makaron haqqında bunları bilmirdiniz!
Maraqlı Yüklə
Makaron haqqında bunları bilmirdiniz!
1. İnsanların bir çox hissəsi hesab edir ki, makaron məmulatlarının (makaron, vermişel, spaqetti və s.) qəbulu kökəlməyə səbəb olur.

Lakin bu yanlış məlumatdır.

Makaron azkalorili məhsuldur. 100 qr makaronun enerji dəyəri 300-400 kalori təşkil edir. Lakin söhbət quru makarondan gedir. Bişirilmə zamanı makaron çoxlu miqdarda su canına çəkir ki, onun həcmi bir neçə dəfə böyüyür, kalorilərin miqdarı isə artmır.

Əgər insan makaron məmulatlarını az miqdarda bitki yağı və tərəvəzlərlə qəbul edirsə, bu heç zaman kökəlməyə səbəb olmayacaq. Məhz bu səbəbdən makaron hal hazırda dəbdə olan aralıq dənizi pəhrizinin ayrılmaz hissəsidir.

Əksinə isə makarona kotlet, qulyaş, sosis, yağlı souslar əlavə olunduqda yemək çox kalorili olur. Belə qidaların tez-tez qəbul olunması kökəlməyə səbəb olur.

Beləliklə, makaron yox, makaronla birlikdə qəbul olunan yağlı qidalar kökəlməyə səbəb ola bilər.

2. Makaron bir çox insanların fikirinə görə az xeyirli məhsuldur. Lakin bu da yanlışdır. Makaron buğda unundan hazırlanır. Makaronun tərkibinə zülal, B qrupu vitaminləri, mürəkkəb karbohidratlar kimi faydalı maddələr daxildir. B qrupu vitaminləri sinir, ürək-damar və orqanizmin digər sistemləri və orqanları üçün olduqca vacibdir.

Makaron məmulatlarının tərkibində olan sellüloz (təbii liflər) bağırsaqların fəaliyyətinə müsbət təsir edir, bağırsaqları orada yığılan ziyanlı maddələrdən təmizləyir.

Karbohidratlar bizim orqanizmimizdə "yanacaq" funksiyasını yerinə yetirir. Mürəkkəb karbohidratlar sadə karbohidratlarla müqayisədə orqanizm tərəfindən daha uzun müddət ərzində mənimsənilir və nəticədə insan özünü uzun müddət ərzində tox hiss edir. Bu isə kökəlmənin qarşısını alır.

3. Makaron ekoloji təmiz məhsul sayılır. Bu məhsulların hazırlanması zamanı konservant, rəngvericilər və s. kimi ziyanlı maddələr istifadə olunmur. Tez bişirilən vermişel ("lapşa") istisnadır. Bu məhsulun tərkibində külli miqdarda dad və rəngvericilər və s. ziyanlı maddələr var. Bu səbəbdən belə məhsulları qəbul etmək olmaz.

4. Ən faydalı makaron buğdanın bərk növlərindən hazırlanır. Belə makaronların səthi hamar olur, səthində qara nöqtələr ola bilər, makaron qızılı və ya kəhrəba rəngində olur, makaron paçkasında qırıntılar olmur. Paçkanın üzərində "A qrupu" ("Группа А"), "durum", "buğdanın bərk növləri" ("пшеница твердых сортов"), "semolina di grano duro" kimi yazılar olur.

5. Xüsusi müalicəvi makaron növləri mövcuddur. Onların hazırlanması zamanı buğda kəpəyi, vitaminlər, düyü və ya qarabaşaq unu əlavə olunur.

Dostlarınızla paylaşın

87 nəfər bəyənib.
Bəyən Sevgi Gülüş Şok Üzgün Əsəbi
18 13 16 4 8 8
Şərhlər: 3
  1. ÊLfidÂ
    Men ama sadesini sevmirem o nolcak :/ Mene ziyanlıdı yeni her cür :D teşekürler faydalı xeber idi)
  2. Guluw sebebim
    Aa mende makaronun insani kokeltdiyini duwunirdum deme yalniw biliremmiw men uzun muddetdiki makaron yemirem sirf kokeldir deye bunu bilmem yaxwi oldu wink .Eksine sen demeli faydali imiwde hemde vauu sen wu makarona bak yaaa )). Makaron haqda cox weyi bilmiremmiw sen deme cox gozel paylawimdi melumatlandiricidi tewekkurler canikom ellerine saglig ♥
  3. Papatya_016
    Gözəl xəbərlərə görə Təşəkkürlər♥

Məlumat

Bildiriş!!
Sizin rəyə rəy yazmaq 15 gündən sonra mümkündür.