Tərkibi (2 pay):
0,5 st. qarabaşaq yarması
1 st. su
duz
2 x.q. kərə yağı
250 q ispanaq
1 baş soğan
istiot
200 q 9-18%-li kəsmik
50 q bərk pendir
1 çimdik muskat cevizi
2 yumurta
Qazançaya 1 st. (250 ml) su tökün, qaynayanda 1 x.q. kərə yağı, duz, yuyulmuş qarabaşaq yarması əlavə edin, qarışdırın. Qaynara düşəndən sonra qapağını qoyun, vam odda 15-20 dəqiqə, suyu tam çəkincə bişirin.
Tavada 1 x.q. bitki yağını qızdırın, yarımhalqa doğranmış soğanı qovurun. İspanağı yuyub kağız salfetin üstünə düzün. Suyu çəkiləndə doğrayıb soğana əlavə edin. Ocağı azaldıb qarışdıraraq ispanağı 1-2 dəqiqə bişirin. Duz-istiot vurun. Ocaqdan götürün.
Ayrı qabda sürtgəcdən keçirilmiş pendir, kəsmik və muskat cevizini qarışdırın. İspanağa əlavə edin.
Formaların dibinə qarabaşağı tökün. Üzərinə ispanaqlı qarışığı qoyun.
Ortasında çala açıb oraya yumurta çalın. Yumurtanın üzərinə duz-istiot səpin.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin (yumurtanın ağı bərkiyənədək).
Nuş olsun!
0,5 st. qarabaşaq yarması
1 st. su
duz
2 x.q. kərə yağı
250 q ispanaq
1 baş soğan
istiot
200 q 9-18%-li kəsmik
50 q bərk pendir
1 çimdik muskat cevizi
2 yumurta
Qazançaya 1 st. (250 ml) su tökün, qaynayanda 1 x.q. kərə yağı, duz, yuyulmuş qarabaşaq yarması əlavə edin, qarışdırın. Qaynara düşəndən sonra qapağını qoyun, vam odda 15-20 dəqiqə, suyu tam çəkincə bişirin.
Tavada 1 x.q. bitki yağını qızdırın, yarımhalqa doğranmış soğanı qovurun. İspanağı yuyub kağız salfetin üstünə düzün. Suyu çəkiləndə doğrayıb soğana əlavə edin. Ocağı azaldıb qarışdıraraq ispanağı 1-2 dəqiqə bişirin. Duz-istiot vurun. Ocaqdan götürün.
Ayrı qabda sürtgəcdən keçirilmiş pendir, kəsmik və muskat cevizini qarışdırın. İspanağa əlavə edin.
Formaların dibinə qarabaşağı tökün. Üzərinə ispanaqlı qarışığı qoyun.
Ortasında çala açıb oraya yumurta çalın. Yumurtanın üzərinə duz-istiot səpin.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin (yumurtanın ağı bərkiyənədək).
Nuş olsun!