Hazırlanma qaydası:
Tərkibi (4-6 pay):
500 q xama
100 q şəkər tozu
2 banan
15 q tezəriyən jelatin
25 q şokolad
Otaq temperaturunda olan xamaya şəkər tozu əlavə edib mikserlə 5 dəqiqə, şəkər tozu tam əriyənədək çalın.
Jelatinin üzərinə 100 ml isti qaynamış su tökün (qaynar olmasın), jelatin tam əriyənədək qarışdırın. Daim qarışdıraraq otaq temperaturunadək soyudun.
Jelatini çalınmış xamaya qatın (enyi temperaturda olmalıdırlar ki, jelatin vaxtından əvvəl bərkiməsin), çalın.
Bananı təmizləyib iri kubik doğrayın.
Formalara yığın, üzərinə xamalı qarışığı tökün, soyuducuda ən azı 1-2 saat saxlayın.
Şokoladı sürtgəcin xırda gözündən keçirin.
Hazır xamalı jelenin üzərinə şokoladı səpin.
Nuş olsun!
Tərkibi (4-6 pay):
500 q xama
100 q şəkər tozu
2 banan
15 q tezəriyən jelatin
25 q şokolad
Otaq temperaturunda olan xamaya şəkər tozu əlavə edib mikserlə 5 dəqiqə, şəkər tozu tam əriyənədək çalın.
Jelatinin üzərinə 100 ml isti qaynamış su tökün (qaynar olmasın), jelatin tam əriyənədək qarışdırın. Daim qarışdıraraq otaq temperaturunadək soyudun.
Jelatini çalınmış xamaya qatın (enyi temperaturda olmalıdırlar ki, jelatin vaxtından əvvəl bərkiməsin), çalın.
Bananı təmizləyib iri kubik doğrayın.
Formalara yığın, üzərinə xamalı qarışığı tökün, soyuducuda ən azı 1-2 saat saxlayın.
Şokoladı sürtgəcin xırda gözündən keçirin.
Hazır xamalı jelenin üzərinə şokoladı səpin.
Nuş olsun!