LoaDinG.Az - Həyat Hekayəni Yarat
reklam
Lola

Lola Məsləhətlər 11-12-2015, 18:45

Karamel souslu bananlı piroq.

Karamel souslu bananlı piroq.
LoaDinG.Az xəbər saytı


Tərkibi:

125 q kərə yağı
170 q şəkər tozu
2 yumurta
vanil
100 q xama
150 q un
1,5 ç.q. qabartma tozu
1 yetişmiş banan
10 q tünd patoka və ya qəhvəyi şəkər tozu


Karamel sousu:

100 ml 35%-li qaymaq
100 q şəkər tozu

Hazırlanması

Sobanı 200 dərəcəyədək qızdırın.
Yağ, şəkər tozu və vanili mikserin orta sürətində rəngi açılınca çalın.
Yumurtaları bir-bir əlavə edin. Xama, sonra isə unla qabartma tozu əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək çalın.
Bananı çəngəllə, yaxud blenderdə əzin, üzərinə patoka tökün (yoxdursa, qəhvəyi şəkər), xəmirə qatın.
Xəmiri formaya töküb 40 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini kibrit çöpüylə yoxlayın.
Qalın dibli tavada şəkəri kəhrəba rəngi alanadək əridin.
Eyni zamanda qaymağı da qaynayınca qızdırın. Qaynar qaymağı karamelin üzərinə töküb eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
Əgər karamel sousu eynicinsli olmadısa, yaxud rəngi çox açıqdırsa, ocağın üstündə daha 2 dəqiqə saxlayın.
Bişmiş piroqu sobadan çıxarıb 10 dəqiqə soyudun. Qaba qoyun, təxminən 40 yerdən çöp batırın. Piroq istiykən karamel sousunu üzərinə tökün.


Nuş olsun!


Karamel souslu bananlı piroq.

Məlumat Saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

Bəyən Sevgi Gülüş Şok Üzgün Əsəbi
501 534 430 475 562 434

Oxşar xəbərlər Digər trend xəbərləri

Məlumat Saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

Məlumat Sizin rəyə rəy yazmaq 15 gündən sonra mümkündür.