reklam
Xaş -Xaşlı Çiçək Çörək Tarifi FOTO RESEPT Xaş -Xaşlı Çiçək Çörək Tarifi FOTO RESEPT http://loading.az/uploads/posts/2018-10/1540716282_original.jpg
Esmeralda

Esmeralda Mətbəx 28-10-2018, 18:48

Xaş -Xaşlı Çiçək Çörək Tarifi FOTO RESEPT

Xaş -Xaşlı Çiçək Çörək Tarifi FOTO RESEPT
Xaş -Xaşlı Çiçək Çörək Tarifi FOTO RESEPT

Ərzaqlar.

1 stəkan süd
1 stəkan ilıq su
1 stəkan duru yağ
1 ədəd yumurta (sarısı üzərinə)
Yarım paket yaş maya
1 xörək qaşığı toz şəkər
1 tutam duz
Aldığı qədər un

Arası üçün

1 kasa Xaş-xaş əzməsi
1 çay stəkanı maye yağ

Hazırlanması.

Yoğurma qabına mayanı, ilıq suyu alaq. Daha sonra bir yumurtanın sarısını ayıraraq digər bütün ərzaqları yoğurma qabına əlavə edilib və qulaq məməsi yumşaqlığında bir xəmir yoğurulur. Xəmir otaq temperaturunda 1 saat qədər mayalanmaya qoyulur. Bir saatın sonunda mayalanan xəmirdən yumurta böyüklüyündə parçalar qoparıb mərdanə ilə bir balaca açılaraq və arasına maye yağla xaşxaş əzməsi sürtülür.




Bu şəkildə 5-6 qat xəmiri üst üstə sıralayaq və mərdanə ilə qəlibin ölçüsündə açılır. Açılmış xəmiri yağlanmış listə qoyub və xəmirin tam ortasına su stəkanı qoyulur.



İndi xəmir şəkildə gördüyünüz kimi üçbucaq halında 16 bərabər parçaya bölünür. Daha sonra stəkan üzərindən alınır və hər iki xəmir əl ilə iki dəfə çevirilir və bu şəkildə digər xəmirləri da iki-iki olacaq şəkildə çevirərək şəkil verilir.



Xəmir 15 dəqiqə qədər saxlanılır və yaxşıca qabaran xəmiri əvvəldən isidilmiş 200 dərəcəlik sobada bişirilir.

Nuş Olsun!

Məlumat Saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

Bəyən Sevgi Gülüş Şok Üzgün Əsəbi
331 374 392 394 367 348

Oxşar xəbərlər Digər trend xəbərləri

Məlumat Saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

Məlumat Sizin rəyə rəy yazmaq 15 gündən sonra mümkündür.